torstai 14. helmikuuta 2013

Ryhdyin Tekijäksi


Tänään ystävänpäivänä ryhdyin Tekijäksi. Virkamiehenä tahdon osoittaa, että hallinnossakin on aitoa halua muutokseen.  Tekijät on avoin verkosto, joka on aloittanut työnsä virittämällä keskustelua Tekijät –blogissa.

Konkreettisena tavoitteena on tasoittaa yrittäjän tietä, keventää hallinnollista taakkaa ja taivuttaa tietoyhteiskunta tuottavuuden nostamiseen. Vähemmän byrokratiaa = enemmän aikaa yrittäjän ydinbisnekseen.

Ymmärrän hyvin, että maailmaa ei muuteta bloggaamalla. Mutta tuomalla esiin monimutkaisuuden ja osoittamalla mahdollisuudet yksinkertaistamiseen voimme avata silmiä ja käynnistää muutoksen.

Aika muutokselle on otollinen. Tällä viikolla on julkaistu sekä Tulevaisuus 2030 -ennakointiraportti tulevaisuuden yritystoiminnasta että eduskunnan kasvuyrittäjyysryhmän raportti kasvuhaluisesta Suomesta. Tavoitteet ja toimenpiteet ovat näissä samansuuntaiset kuin Tekijöilläkin.

Tahtoa muutokseen näyttäisi siis löytyvän valtakunnan terävintä kärkeä myöten, tarvitaan vain tekijöitä. Verkostona voimme yhdistää aktiivisia toimijoita ja rohkaista haaveilijoita ja puhujia tarttumaan sanoista tekoihin.  

Julkaisimme tänään virkasisareni Johanna Kotipellon (La Kotipelto) kanssa yhteisen kirjoituksemme Tekijät-blogissa. Tuomme siinä esille keinoja, joilla helpottaa yrittäjän arkea ja samalla kohentaa suomalaisen tietoyhteiskunnan tuottavuutta. Olkaa hyvät: Tuottavuushypyllä takaisin tulevaisuuteen

Sinäkin voit tulla mukaan ja ilmoittautua blogin kirjoittajaksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tekijatmail@gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti