Kuka bloggaa?

Olen työtäni rakastava virkamies.

Mielikuvan mukaan virkamiehet istuvat torneissaan hallintoalamaistensa yläpuolella, siirtelevät tärkeän näköisinä papereita pinosta toiseen ja nostavat suurta palkkaa. Puukenkiä heille ei voi antaa, etteivät juurtuisi niille sijoillensa. 

Itse olen työskennellyt elinkeinohallinnossa yli kaksikymmentä vuotta, mutta silti en tunnista itseäni tuosta vitsistä. En ole juurtunut eikä minulla ole hallintoalamaisia. Minulla on asiakkaita, joilla on lupa odottaa hyvää palvelua.

Tämän blogin kirjoitukset ja näkökulmat kumpuavat usein työstäni julkishallinnon palvelukehittämisen parista. Ajatukset ja mielipiteet ovat kuitenkin omiani, eivät työnantajani kannanottoja.

Lupa palvella -blogi ei ole ajankohtaisfoorumi: kirjoittelen tänne sen verran kuin ajatuksia syntyy ja vapaa-aikani antaa myöden. Toiveikkaasti uskottelen itselleni, että laatu korvaa määrän. 

Alkuun tiimiblogina
Alun perin tämä blogi näki päivänvalon tiimiblogina syksyllä 2009. Joukko julkishallinnon asiakkuustyöhön paneutuneita kehittäjiä koki asiakseen hakea uusia vuorovaikutuksen muotoja ja virittää keskustelua uusilla foorumeilla. 

Hyvistä aikeistamme huolimatta emme valitettavasti juurikaan onnistuneet tavoitteessamme. Kirjoittajia ei lopulta ollut paria enempää eikä keskustelua syntynyt. Niinpä vajaan vuoden jälkeen katsoin parhaaksi purkaa tiimin ja ottaa blogin vain omaan haltuuni. Olen kuitenkin iloinen siitä, että intoa mukaan lähtemiseen aluksi oli! Eihän koskaan voi syntyä mitään uutta, jos aina pelataan varman päälle.

Blogin kuvat
Blogin kuvat ovat pääsääntöisesti verkosta vapaasti ladattavia kuvia, joukossa on muutama oma kuva.