lauantai 22. syyskuuta 2012

Virkamies viestii - mutta miten?

Syyskuun alkupuolella Yritys-Suomen asiakasraati pohti tulevien sähköisten asiointipalvelujen viestintää ja markkinointia. Työskentelyn tuloksena saimme määriteltyä kohderyhmät, näille sopivat kanavat ja keskeisimmät viestitkin. Asiasta voi lukea lisää Sadettelua –blogin kirjoituksesta On helpompikin tapa tehdä.

Raadin keskusteluissa nousivat hyvin vahvasti esille toisaalta sosiaalisen median eri foorumeilla tapahtuva viestintä ja vuorovaikutus, toisaalta kasvokkain, esimerkiksi yrittäjäjärjestöjen yms. tilaisuuksissa annettava informaatio.

Virkamieskunnassa sosiaalisen median käyttö on vieläkin melko vierasta ja vähäistä. Palvelujen lanseeraamisessa ja markkinoinnissa luotetaan mieluusti perinteisiin keinoihin, kuten radio- ja TV-kampanjointiin. Sosiaalisen median resursointi on vaikeaa, eikä sille oikein osata asettaa selkeitä tehtäviä ja tavoitteita.

Kerro, millaista viestintää sinä toivot
Kovin mielelläni kuulisin, mitä mieltä mahdolliset lukijani ovat viranomaispalvelujen viestinnästä ja markkinoinnista.

Mitä väylää pitkin mieluiten ottaisit tietoa yrittäjän palveluista ja esim. tulevista uusista sähköisistä asiointimahdollisuksista? Millaisen viestinnän uskoisit saavuttavan sinut parhaiten? Mikä viesti sinut herättäisi?

Jätä kommenttisi tähän blogiin tai lähetä minulle sähköpostia osoitteella merja.heinonen (at) ely-keskus.fi. Olen kuulolla!



2 kommenttia:

  1. Suomen OGP (Open Government Partnership) -toiminnan aloittamisessa virkamiehet ovat olleet hyvinkin aktiiviisia ja vuorovaikutteisia sosiaalisessa mediassa. Ainakin jotkut. Open Knowledge Festivalin yhteydessä 19.9. pidetty avajaistalkootilaiusus on siitä hyvä esimerkki etukäteis/ajantasais-sometuksineen ja jatkoineen: https://new.livestream.com/Infocrea-fi/avoinhallinto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jarmo, tuo on aivan totta, joissakin asioissa ollan aktiivisia. Mutta totta on myös se, että usein vain jotkut ovat. Ollaan vähän kuin ennen vanhaan, kun jotkut käyttivät sähköpostia ja jotkut vaan sinnikkäästi telefaksia...

      Mutta sinä taidat olla some-miehiä ja otat viestejä vastaan siellä. Plus yksi siis somelle?

      Poista