keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Verkoston yhteinen työalusta

Lupa palvella –blogi on syntynyt halusta löytää asiakkaan hyvään palveluun tähtäävälle verkostolle uusia työskentelytapoja. Seminaarit, neuvottelupäivät ja tiimikokoukset ovat toki käyttökelpoisia, mutta niillä on heikkoutensa. Usein käy niin, että tilaisuuksissa virinnyt keskustelu ja ideointi päättyy siihen, kun ovi suljetaan. Rinnalle tarvitaan jotain, mikä pitää verkoston liikkeessä ja jatkaa siitä, mihin yhteisissä tapaamisissa jäätiin. Organisaatiorajat ylittävällä kirjoitusfoorumilla jokainen voi tuoda omat ajatuksensa yhteiseen pöytään. Avoimesti jaettuna ideat tulevat kaikkien ulottuville, niitä voidaan kommentoida, niistä saadaan palautetta ja niitä voidaan jalostaa eteenpäin. Puhutaan ns. avoimesta innovoinnista. Uskoisin mukaan kutsutun ryhmän olevan valmis tällaiseen yhteisölliseen työskentelyyn.

Blogin elinvoima ja kiinnostavuus on omalla vastuullamme

Blogi aloittelee elämäänsä kirjoittajien piirissä, josta se toivottavasti vähitellen laajenee ja saavuttaa muitakin lukijoita. Siis nappulat kaakkoon ja puskaradio pauhaamaan! Varsinais-Suomen TE-keskuksen johtajan Pekka Sundmanin ajatuksena on, että alkuun päästyään tämä blogi tulisi sijoittaa myös TE-keskuksen nettisivuille. Mikä ihana visio siitä, että jossakin vaiheessa voimme toivoa myös asiakkaita mukaan keskusteluun.

Blogin elinvoima ja kiinnostavuus on täysin omalla vastuullamme. On tärkeää, että jokainen mukaan lähtenyt myös oikeasti osallistuu: sekä omilla kirjoituksillaan että kommentoimalla muiden kirjoituksia. Blogi, jossa ei tapahdu mitään, on pian blogien hautausmaalla. Stressiä tästä ei kuitenkaan saa tulla. Koska meitä on aika monta, en usko tämän työllistävän ketään liikaa. Jos tuntuu, ettei aina ole kerrassaan mitään sanottavaa, voi välillä osallistua vaikka vain aktiivisen kommentaattorin roolissa. Blogiin kirjoittamisen täytyy lähteä jakamisen tarpeesta; halusta saada ajatuksensa muidenkin tietoon. Ja paitsi että avoimeen innovointiin osallistuminen avaa uusia näköaloja, on edistyksellisten näkemysten esittäjille tietysti luvassa runsain mitoin arvostusta, kunniaa ja vaikutusvaltaa!

Askel sosiaaliseen mediaan

Tuntumaa blogikirjoittamiseen voi hakea esim. verohallinnon Johanna Kotipellon blogista, jossa hän osuvasti ja hauskasti pohtii markkinointia asiakkaan näkökulmasta. Mutta älkää ottako paineita: vaikka Johanna on loistava kirjoittaja, ei kaikkien tarvitse yltää samanlaiseen tyylitaituruuteen. Johanna on kirjoittajana mukana myös Lupa palvella -blogissa, joten linkityksiä näiden kahden välille varmasti syntyy. Ja sehän tietysti on yhteisöllisen median tarkoituskin.

Tällainen tiimiblogi on myös hyvä tilaisuus meille vähän hitaammille päästä mukaan sosiaalisen median maailmaan. Jos ei ole intoa tai tarvetta oman blogin avaamisen, voi täällä ottaa ensi askeleita uudenlaiseen toimintakulttuuriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti